SENIOR I TRAFIK

FOREDRAG

Som foredrags holdere er vi virkelig på hjemmebane. Vi er ikke bare en køreskole, vi er også en del af den grønne omstilling i Danmark, og rejser riget rundt med foredrag og undervisning om at køre grønt og energibesparende.

Derfor er foredrag noget vi har stor erfaring med, og vi er gode til at ramme en stemning hvor alle i lokalet føler sig inddraget og underholdt.

Vores foredrag for, og til vores senior med-billister går ikke så meget ud på grøn omstilling, energi rigtig kørsel og økonomi. Dertil stoler vi på at senior billisterne er alt for erfarene, og vi skal ikke til at lære dem en masse nyt. Vi skal på en underholdende måde bringe et budskab og lidt lærdom, samt genopfriskning.

Her udover vil vi gå noget dybere ned i de udfordringer der dukker op med alderen. Hvad kan vi som senior billist gøre for at komme udfordringerne i møde? Er der hjælpemidler der kan gøre det hele lidt mennere ? Og i det hele taget skal vi have en snak om hvordan man som senior eller kommende senior billist griber det hele an, uden med det samme at være tvunget til at stille billen på hylden.

Det at skulle se realitetterne i øjnene og måske skulle erkende at tiden er kommet hvor man ikke mere skal køre sin egen bil kan være lidt af en udfordring!! Hvad skal der så ske ? Hvordan kommer man rundt ? Mister man den daglige mulighed for indkøb, lægebesøg, behandlingher og i det hele taget mulgheden for at have et socialt liv. Mange sværre spørgsmå dukker op. 

Som kørelærere, men også børn af vores egne forældre, hvor nogle er oppe i firserne og stadig kører bil, har vi jo selv alle dilemaerne og spørgsmålene tæt inde på livet til dagligt. Vi ved præcis hvad det er senior billisterne og deres pårørende skal gå igennem, og vi ved at det langt fra altid er noget der glider stille og nemt igennem.

Vi kommer ikke med den lyftede pegefinger. Vi kommer med et budskab om at det i mange tilfælde kan lade sig gøre at køre bil, selvom man måske ikke er så godt gående mere, og fysiken måske efterhånden skrider lidt. 

Men det er klart at vi som kørelærere, branchetosser og medbillister selvfølgelig også er klar over der er en dag hvor det ikke er forsvarligt, mere at køre bil. Den dag kommer for os alle.

Så vi er ikke bange for at kome ind på emnet, og håber at vi sammen kan finde frem til løsninger alle bryder sig om.

For når alt kommer til alt handler det om sikkerhed i traffiken. 

Når alt dette er sagt, så er der noget der ikke kan laves om på. Statisikkerne taler sit tydelige sprog.

Ældre kører ikke mere galt end alle andre. De kører heller ikke mere galt nu end før i tiden. Men ældre bliver ældre.

Og bliver ældre billister end for nogle år tilbage.

Dette skyldes inførelsen af EU tilpassede regler for kørekort der trådte i kraft i 2017.

Nu om dage skal der ikke længere indhentes lægeattest ved fornyelse af kørekortet. Man skal som senior billist bare ned i sin borgerservice med et nyt billede og nogle penge. Så kan man uden skillen til fysik mm, få sit kørekort forlænget med 15 nye år.